50è aniversari de la benedicció del banderi dels Dansaires del Penedès

Valorar aquest article
(1 Votar)

Es compleixen 50 anys de l´adveniment de Joan Toldrà a la capdanseria dels Dansaires del Penedès el 1963, amb la qual cosa començava la Segona Època de la colla.

 

La nova època va comportar incorporar nous dansaires, adquirir una nova imatge i depurar la tècnica. El procés va culminar el juny de 1964 amb la creació d´un logotip i la benedicció d´un nou banderí per a la colla, els quals han perdurat fins a l´actualitat.

 

D´aquest acte se´n conserva una fotografia i ara ens disposem a commemorar aquesta efemèride tornant a beneir el mateix banderí i repetir la mateixa fotografia.

Benedicció del banderí 50 anys després de la primera vegada 

Vídeo-reportatge fotogràfic


Com ara fa cinquanta anys, la capella de la Mare de Déu de Montserrat de l'església del Vendrell va ser l´escenari de la benedicció del banderí dels Dansaires del Penedès.

Benedicció del banderí actual de la colla

 

L´acte va ser dissabte dia 14 de juny a dos quants de set de la tarda i va ser oficiat pel rector de la parròquia amb parlaments del capdanser actual, Joan Morros, i el capdanser anterior Joan Toldrà, que va crear el banderí i el logotip actuals ara fa cinquanta anys.

Benedicció del banderí actual de la colla

 

Per la seva banda, la colla va ballar la sardana "És la Moreneta" davant mateix de la verge i després de la sessió fotogràfica van sortir tots els assistents a la plaça a ballar una sardana plegats i celebrar-ho amb cava i galetes.

 

Poc s´ho devien pensar els protagonistes de la primera benedicció que cinquanta anys després repetirien la mateixa cerimònia, i si aleshores eren ells sols perquè només ells comformaven la colla, ara s´han vist acompanyats per components de les colles actuals dels Dansaires del Penedès.


Benedicció del banderí actual de la collaEls Dansaires ballant "Es la Moreneta" davant de la seva capella a l´esglèsia del Vendrell

Llegit 2273 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.