Placa del Parlament de Catalunya

Valorar aquest article
(1 Votar)

Divendres, 13 de juliol de 2007.  Els Dansaires del Penedès, acompanyats d'una quarantena de persones van pujar a l'autocar que els portaria a la seu del Parlament de Catalunya. El motiu de l'anada al Parlament era la recepció que els oferiria el president de la cambra catalana, Ernest Benach, amb motiu del 60è aniversari de la fundació de la colla. La comitiva vendrellenca anava encapcelada per l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i també comptava amb la presència de membres de la junta de la Unió de Colles.

 

Parlament de Catalunya

 

La primera cosa que van fer va ser gaudir d'una visita guiada al Palau amb explicacions detallades de la finalitat i la història de les principals estances de l'edifici. La visita va finalitzar a la sala de plens i un cop acabats els comentaris de la guia va fer acte de presència el president Benach, el qual va felicitar la colla per l'aniversari i per la tasca que duu a terme en la defensa i promoció de la cultura de casa nostra.

 

Visita Parlament de Catalunya

 

Les paraules del president del Parlament van ser contestades pel president dels Dansaires, qui va donar les gràcies per la rebuda tan cordial que se'ls va oferir.

 

Parlament de Catalunya Joan Morros


En finalitzar l'acte, el president Benach va lliurar una placa de reconeixement als Dansaires del Penedès, tot assenyalant que no és gens freqüent que el Parlament de Catalunya faci aquest tipus de distincions.

 

LLiurament

 

A continuació tots els assistents van ser conduïts al pati interior cobert de vidre, el qual destaca pel terra format per un gran escut de la Generalitat, tot de marbre. 

 

Allí, prenent com a centre l'esmentat escut de la Generalitat, la colla es va fer les fotografies amb l'anella formada, amb la finalitat de deixar constància de la seva estada al Parlament de Catalunya.

 

atri LL 750

 

Després, també se'n van fer amb el president Benach, primer els components de la colla actual i tot seguit s'hi van incorporar els fundadors dels Dansaires, també presents a l'acte.

 

Parlament de Catalunya

 

En acabar la sessió fotogràfica a l´interior del Parlament van sortir a l´exterior i davant de la façana principal, allà mateix on es celebren els actes de l'11 de setembre, va començar la ballada de sardanes a càrrec de la cobla Reus. Es va elegir aquesta cobla perquè, com la colla, és la més antiga de les comarques de Tarragona.

 

Façana Principal Parlament de Catalunya

Dansaires en el Parlament de Catalunya 

Com ja s'ha dit al començament, els Dansaires i la seva comitiva anaven acompanyats per l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, qui va fer costat a la colla en tot moment.

 

Parlament Catalunya Joan MorrosEn aquesta foto veiem l'alcalde assegut en un banc de diputats i envoltat per Jordi Pell, un dels fundadors de la colla i estudiós de la sardana al Vendrell, la seva esposa i el president del Dansaires Joan Morros.

 

I ja per finalitzar aquest reportatge, quan el grup va ser a la sala de plens, la guia que els acompanyava, els va invitar a asseure's on vulguessin. Després els va explicar a qui pertanyia l'escó que havien escollit. Així, a tall d'anècdota, a l'avi de la "Mercè Riallera" (el del bastó de comandament) li va dir que ocupava el seient del president Montilla.

 

Parlament de Catalunya

Llegit 2308 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.