Jan Morros rep la insígnia d'or blanc de la UCS

Valorar aquest article
(1 Votar)

Una petita expedició de membres de la colla va sortir el passat dissabte a la tarda des del Vendrell direcció Perpinyà, per poder assistir a la Festa Anual de les Colles que es va celebrar diumenge a l'Eglise des Dominicains de la localitat francesa. 

 

 

 

Perpinya 2

Membres dels Dansaires del Penedès a Le Castillet de Perpinyà

 

L'acte de diumenge va començar amb un vídeo que resumia la capitalitat de la sardana a Perpinyà, que va concloure el mateix diumenge a la tarda amb un concert de la cobla Mil·lenària, i amb els parlaments de les autoritats.

 

Tot seguit va ser el moment dels lliurament de les insignies que la UCS atorga a aquelles persones que han dedicat 25 o 50 anys al món sardanista. En aquest cas, Jan Morros la va rebre per reconeixer els 50 anys de trajectòria dedicats al món de la sardana, però molt especialment dedicats a la seva colla, els Dansaires del Penedès. Les altres van ser entregades a Marta Feliu, Joan Castellà de la Colla Jovencells i Víctor Sallés de la Colla Roure, que va rebre una insígnia especial que concedeix la UCS per iniciativa pròpia. 

 

premiats perpinya

Jan Morros amb els altres premiats i les autoritats

 

Després es va fer el lliurament de premis per a les colles alevines i infantils que van participar en Campionat de Catalunya, al Campionat de Punts Lliures i a la campiona infantil de l'Individual de Revesses.

 

Per acabar aquesta primera part, la cobla Contemporània va interpretar 4 sardanes dels compositors contemporanis Marc Timón, Xavier Ventosa, Enric Ortí i David Pigassou.

 

A la segona part es va fer el lliurament de premis per a les colles grans que van participar en Campionat de Catalunya i al Campionat de Punts Lliures. En aquesta segona part, la cobla va interpretar un petit tast de l'espectacle que presentaran aviat, anomenat "Cinema" - Concert. Aquest consisteix en la versió de les bandes sonores de pel·lícules molt conegudes a tall de sardana.

 

Per acabar, era el torn de les colles veteranes que van participar en Campionat de Catalunya i al Campionat de Punts Lliures. En aquesta última part, la cobla Contemporània va treure el seu repertori estrella i allò que saben fer de conya, la pura festa sardanista. Recuperant algun hit com Summermambo, van fer una petita presentació del nou disc que han estat enregistrant, on podrem trobar la sardana del Despacito i la de la Rosalía, entre d'altres. La part musical i l'acte en general van concloure amb l'engrescador galop que interpreta la melodia de la cançó popular Bella Ciao i la ja tan comuna Santa Espina. 

 

cobla perpinya

        La cobla Contempòrania intrepretant el galop Bella Ciao

 

 

 

Llegit 2525 vegades

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.